Polievka z cukety

Cuketa je zdravá zelenina, ktorú si i dnes mnohí záhradkári pestujú. Síce mnohým deťom nechutí, ale obsahuje množstvo vitamínov a energie. Z cukety sa dajú vyrobiť rôzne druhy jedál, napríklad predkrm, polievočka a druhý chod. My si ukážeme, ako vyrobiť jednoduchú, rýchlu, ale za to chutnú polievočku, za pár korún.  Cuketu zoženiete v každom väčšom nákupnom centre alebo na zeleninovom trhu. Najprv si povieme čo budeme potrebovať.

Prísady:  1 cuketu, 1 cibuľu, 1 lyžica masla, 2 strúčiky cesnaku, 1 l zeleninového vývaru, 100 ml smotany, soľ a čierne korenie

Postup: pripravíme si väčší hrniec, do ktorého dáme trošku masielka a na kocky nakrájanú cibuľku. Cibuľku necháme speniť. Pridáme postrúhanú cuketu, prelisovaný cesnak a opäť zmes trošku opražíme. Potom už len zmes zalejeme zeleninovým vývarom, prikryjeme a necháme variť asi na 15 minút. Po uvarení do polievočky dáme smotanu, osolíme a okoreníme ju. Je možné polievočku rozmixovať v mixéry, aby bola úplne hladká. Po uvarení môžete ihneď podávať, dobrú chuť.

Mohlo by vás zaujímať:


Tento záznam bol zaslaný Nízkokalorické polievky a označený , , . Záložka je tu.

Similar posts

Komentáre sú uzavreté.