Polievka dyňová

Ako sa vraví, polievka je grunt, druhé jedlo špunt. Polievky tvoria základ, každého dobrého stravníka. Nielen, že vám zasýti bruško, ale dodá množstvo vitamínov a energie na celý deň. Pritom jej príprava je jednoduchá a zvládne ju aj začínajúca gazdinka. V tomto článku vám poradíme, ako urobiť výbornú domácu polievku z dyne.

Inšpirovať sme sa nechali známym anglickým kuchárom Jamie Oliverom, ktorý sa vyzná aj v takýchto praktických jedlách. Príprava dyňovej polievky je lacná a na prípravu veľmi jednoduchá. Teraz si povieme, čo na polievku budeme potrebovať.

Suroviny: 1kg oranžovej tekvice,  2 mrkvy, 1 cibuľu, 2 stonky zeleru, 1 strúčik cesnaku, 1l vývaru, olivový olej, soľ a mleté čierne korenie

Postup: Všetky suroviny, ktoré sme si pripravili, nakrájame na väčšie kúsky. (Nemusíte sa s krájaním namáhať pretože všetko rozmixujeme). Následne si pripravíme hrniec, do ktorého dáme trošku oleja, cibuľky, zeleru, mrkvy, ktoré spoločne opražíme.  Potom pridáme cesnak, dyňu a nakoniec všetko zalejeme 1l vývaru. Premiešame a necháme variť približne 20 – 30 minút. (Dovtedy, kým suroviny nebudú mäkké.) Keď už sa vám zdá, že by polievka mohla byť hotová, pridáme do nej ešte soľ a korenie. Degustovať polievku môžete s chlebíkom alebo toastami.

Dochutiť môžete polievku napríklad parmezánom. Polievočka by mala byť hustejšia, po uvarení môžete ihneď podávať. Želáme vám dobrú chuť.

Komentáre sú uzavreté.